суботу, 2 квітня 2016 р.

Міжнародний день дитячої книги


Міжнародний день дитячої книги
Книги для дітей - це незвичайна література, вона барвиста, яскрава, на перший погляд проста, але несе в собі великий прихований сенс. На жаль, мало хто замислювався над тим, хто ж є творцем старих добрих повчальних оповідань, казок і віршиків на яких виросло не одне покоління. Саме тому, кожен рік, день народження відомого всім казкаря Ганса Хрістіана Андерсена - 2 квітня , визнаний Міжнародним днем дитячої книги.

У 1967 році Міжнародна рада з дитячої книги (InternationalBoardonBooksforYoungpeople, IBBY), за ініціативою видатної діячки дитячої літератури, німецької письменниці Йеллы Лепман, заснував Міжнародний день дитячої книги. Мета даного заходу - зацікавити дитину читанням , привернути увагу дорослих до дитячої літератури, показати, яку роль відіграє книга для дитини в формуванні його особистості і духовного розвитку. 

Щорічно, організатори свята вибирають тему свята, і який-небудь знаменитий автор пише важливе і цікаве послання для дітей усього світу, а популярний дитячий ілюстратор малює яскравий барвистий постер, у якому зображує читання дитини. 

У день дитячої книги 2 квітня про святі повідомляють по телебаченню, в школах і бібліотеках організовуються круглі столи, семінари, виставки, зустрічі з різними авторами та ілюстраторами в області сучасної літератури і книжкової культури. 
Кожен рік, серед заходів до Міжнародного дня дитячої книги, має місце проведення благодійних акцій, змагань молодих письменників та вручення премії. Всі організатори особливо підкреслюють, що необхідно дитині з малих років прищеплювати любов до читання, пізнання нового через книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар